კულინარიარჩევები

პროდუქტები, რომლებიც ქოლესტერინს “წვავს”

ორგანიზმში ქოლესტერინის დაგროვება ბევრი საშიში დაავადების მიზეზი ხდება. სამწუხაროდ, ქოლესტერინის მაღალი დონისადმი მიდრეკილნი არიან როგორც უფროსები, ასევე ბავშვები. თანამედროვე სამყარო ცხიმიანი რაფინირებული საკვების სიჭარბით უფროდაუფრო ხელს უწყობს ამ საშიში ნივთიერების სისხლში მატებას. ჭარბი ქოლესტერინის დიაგნოზს უკვე ძალიან ახალგაზრდა პაციენტებსაც უსვამენ.

სწორი კვება და ფიზიკური დატვირთვა მთელი ოჯახისთვის – ამით შეიძლება დაიწყოთ ქოლესტერინის წინააღმდებ ბრძოლა, რასაც ნამდვილად გირჩევთ, ვინაიდან იგი სისხლძარღვების მუშაობას აბრკოლებს, იწვევს თრომბებს და გულის დაავადებებს.

საბედნიეროდ, ბუნება ბევრი სიავისგან გვიცავს. ჩვენს რაციონში ნამდვილად მოიძებნება ისეთი საკვები პროდუქტები, რომლებიც სისხლში ქოლესტერინის დონეს ამცირებენ.

• პარკოსნები
• ნიორი
• შავი შოკოლადი
• ნუში
• მწვანე ჩაი
• ავოკადო
• ხორბლის ღივები
• ზეითუნის ზეთი
• ქუნჯუთი
• სელის თესლები
• თეთრთავა კომბოსტო
• მზესუმზირა
• გოგრის თესლი
• მწვანილი
• მოცვი
• მოცხარი
• თევზი
• ბროწეული
• პომიდორი
• მარწყვი

Source
http://icode.ge/

Related Articles

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *

Back to top button